Τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων πολυτέκνων

Τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων πολυτέκνων

Αρ. Πρωτ. 6248/02.03.2012

Προς Υπουργό:

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Οι πολύτεκνες οικογένειες στη χώρα μας αποτελούν μια από τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τις οποίες οφείλουν όλοι να αντιμετωπίζουν με ευαισθησία και σεβασμό. Η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όμως, κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση. Η ανηλεής επίθεση που δέχτηκαν οι πολύτεκνοι από την Κυβέρνηση Παπανδρέου υπήρξε πρωτοφανής. Τελευταία δόθηκε σε σειρά συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και εντάσσονται στις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες, σημαντική έκπτωση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων.

Όμως, από αυτή τη ρύθμιση εξαιρούνται αδικαιολογήτως οι πολύτεκνοι. Είναι τοις πάσι γνωστό, ότι η κατασκευή αυθαιρέτου κτίσματος ή η προσθήκη αυθαίρετης κατασκευής από τους πολυτέκνους, δεν γίνεται για λόγους πολυτέλειας ή επίδειξης, αλλά στέγασης των πολυμελών οικογενειών τους. Οι πολύτεκνοι δεν είναι επαίτες. Απαιτούν ισόνομη μεταχείριση από την πολιτεία, άλλωστε γίνεται σαφές στο άρθρο 21 του Συντάγματος, ότι «οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε μείωση των προστίμων και σε τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων των πολυτέκνων;

Απάντηση Υπουργείου